Oldalak

2012. január 26., csütörtök

A jóöreg To Do list

Legyen. Minden lánynak kell egy. Nekem több is van:) Mindent máshová írok fel, és az utóbbi években arra is rászoktam, hogy megnézzem a listáimat és ne csak utólag fogjam a fejemet.

Teló/ Határidőnapló
Legyen Nálad mindig egy hordozható valami, amibe a teendőidet jegyzed. Mielőtt bármire rábólintasz, ezt nézd meg! Érdemes határidőket, bármikor elintézendő dolgokat is beleírni.

MS Outlook/ Lotus Notes Calendar
- A komplexebb teendőidre foglalj magadnak időt, mintha meetinged lenne. Így Te sem fogod elfelejteni és mások sem tudnak meetingeket odatenni.
- Távoli deadlineok előtt egy nappal tégy be magadnak egy remidnert, mely emlékeztet, hogy most aztán küldd el, intézd el, add le, amit kell.

Kis füzet vagy jegyzettömb
- Van ilyenem, mindig valami szép és különleges füzetet veszek e célra és igen, évente teleírok egyet. Ebbe mindig lehet jegyzetelni, ötletelni.
- Ide írom az általános teendőket: csekket befizetni, orvoshoz időpontot kérni, Verának elvinni a könyvet, amit régóta ígérgetek, IKEA-ba menni állólámáért, égőt venni a nappaliba, beszélni a lakás tulajdonosával, kiszámolni a rezsiköltséget. Nagy öröm aztán ezeket kihúzni a listáról...



To Do
- Munkahelyi és magánéleti teendőidet este írd össze. Ilyenkor a nap végén még jobban át tudod gondolni, hogy mik a holnapi fontos teendők.
- Reggel, amikor bemégy tűzz ki 1-2 fontos dolgot, amit még 10 óra előtt megcsinálsz. És tényleg csináld is meg, addig szóba ne állj senkivel és még a Facebookot se nézd meg (annyiszor).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése